NK Kust Junioren

terug naar overzicht

Donderdag, 24 juli 2014

NK Kust Junioren

Kustvissen 2013 categorie A en/of B of belangstellende vereniging, doen wij u alvast de inschrijfformulieren (voor beide categorieën en de controleuropgave) en de richtlijnen toekomen. Tevens treft u bijgaand de algemene voorwaarden en het reglement voor het Nederlands Juniorenkampioenschap Kustvissen aan (gewijzigde bepalingen zijn grijs gearceerd).
Het NK Junioren zal net zoals vorig jaar tegelijk met het NK Kust Dames in het najaar plaatsvinden en wel op zaterdag 4 oktober a.s. in de oktober (Zeeland). Indien u ook belangstellenden heeft voor het NK Dames, kunt u nadere gegevens en de aanmeldingsformulieren aanvragen bij ondergetekende.
Om voor categorie A in aanmerking te komen, moeten de deelnemers op 1 januari 2014 minimaal 15 en maximaal 19 jaar zijn, d.w.z. in 1994, 1995, 1996, 1997 of 1998 zijn geboren. Voor categorie B komen deelnemers in aanmerking die op 1 januari jl. minimaal 10 en maximaal 14 waren, d.w.z. in 1999, 2000, 2001, 2002 of 2003 zijn geboren. Wij verzoeken u bij het invullen van de aanmeldingsformulieren (kolommen met tabs bedienen, alle gegevens maar zeker ook de voornaam en geboortedatum duidelijk vermelden) goed op de bovengenoemde data te letten. Indien iemand te jong of te oud is voor deelname, wordt hij/zij niet geaccepteerd.
Wij verzoeken u het aanmeldingsformulier indien u het per post verstuurt, uiterlijk vrijdag 5 september (vòòr 18.00 uur) aan het kantoor van Sportvisserij Nederland te versturen. Indien u zeker wilt zijn dat uw opgave is ontvangen, adviseren wij u deze per fax (030-6039874) of per email (wedstrijden@sportvisserijnederland.nl) aan ons te versturen. U ontvangt vervolgens per fax/mail een bevestiging. Indien u niet over email/fax beschikt, adviseren wij u maandag 9 september bij ondergetekende te informeren of uw aanmelding is ontvangen.
Het inschrijfgeld bedraagt € 15,00 p.p. Gelijk na aanmelding ontvangt u een factuur, met het verzoek het inschrijfgeld z.s.m. over te maken. Betalingen dienen uiterlijk maandag 22 september 2014 door ons te zijn ontvangen.
De deelnemers krijgen ongeveer 2 weken voor het NK alle gegevens thuis gestuurd. De gegevens voor de controleur(s) worden aan de vereniging verzonden.
SLUITINGSDATUM van aanmelding is 3 weken voor de wedstrijd, t.w. Vrijdag 5 september.
Na deze datum ontvangen formulieren worden terzijde gelegd. Alleen indien er nog open plaatsen zijn, wordt de aanmelding alsnog geaccepteerd. De gegevens van dit NK zijn tevens op onze site www.sportvisserijnederland.nl onder wedstrijden en agenda september geplaatst.
Wij maken u erop attent dat na het NK een topcompetitie zal worden gehouden voor de deel-nemers aan categorie A op de zaterdagen 8 november (Domburg/Zoutelande) en 29 november (Domburg/Zoutelande) a.s. Deze topcompetitie wordt gelijk met die van de dames gehouden.
Nadere informatie over de topcompetitie ontvangen de deelnemers t.z.t. na afloop van het NK.
De beste 10 deelnemers van de topcompetitie Junioren vormen de nieuwe Nationale Selectie Junioren. Uit deze groep van 10 leden vormt de juniorencoach, Henri Karremans, in overleg met de andere kustcoaches na afloop van de topcompetitie de nieuwe ploeg voor het WK Kustvissen Junioren 2015 (in Nederland).
Deelnemers aan het WK mogen in 2015 maximaal 21 jaar zijn. De deelnemers dienen op een antwoordbriefje in te vullen of zij aan de topcompetitie deel willen nemen. Dit antwoordbriefje dient bij het NK te worden ingeleverd.
Tot slot verzoeken wij u bij de deelnemers aan alle wedstrijden van Sportvisserij Nederland (zowel junioren als senioren) alle gegevens, maar zeker ook de voornaam én geboortedatum duidelijk te vermelden.
Dit schrijven wordt in principe gericht aan het algemene secretariaat van uw vereniging, aangezien deze adressen in ons computerbestand zijn opgenomen. Indien u een apart wedstrijdsecretariaat heeft, verzoeken wij u deze uitnodiging aan hen te doen toekomen.
De verenigingen waar wij een e-mail adres van hebben, doen wij de gegevens per e-mail toekomen.
Wij verzoeken u aan dit NK (en aan onderstaande wedstrijden) binnen uw vereniging bekendheid te geven en zien uw inschrijving(en) gaarne tegemoet.
Aangezien het eventueel voor kan komen (o.a. voor het verifiëren van gegevens) dat ondergetekende u tijdens kantooruren dient te bereiken, verzoeken wij u vriendelijk doch dringend ook uw gsm-nummer (evt. werknummer) c.q. uw mailadres op het aanmeldingsformulier te vermelden.
Met vriendelijke groet,
Adrie van der Veen
Wedstrijdsecretariaat
Bijlagen :
- aanmeldingsformulieren cat. A, cat. B, controleurs
- richtlijnen NK Junioren Kust
- reglement / algemene voorwaarden

WEDSTRIJDEN ZOUT 2015 (onder voorbehoud)

KUSTVISSEN 25-04-2015 selectie zuid Zoutelande
11-04-2015 selectie midden s,Gravenzande
09-05-2015 selectie noord Groote Keeten
23-05-2015 NK Jeugd en Dames Domburg
03-10-2015 NK Kust Noordwijk
14-11-2015 1e topcompetitie Dames en Junioren
28-11-2015 1e topcompetitie Heren
12-12-2015 2e topcompetitie Dames en Junioren
19-12-2015 2e topcompetitie Heren

BOOTVISSEN 29-03-2015 1e selectie Boot vanuit Scheveningen
19-04-2015 Uitwijk 1e selectie Bootvissen vanuit Scheveningen
03-05-2015 2e selectie Boot vanuit de Bergse Diepsluis
31-05-2015 NK Boot vanuit Neeltje-Jans
25-10-2015 1e topcompetitie Boot
22-11-2015 2e topcompetitie Boot
06-12-2015 3e Topcompetitie Boot

INTERNATIONAAL
WK Kust korpsen 9-15 november 2015 Zuid Afrika
WK Bootvissen nog niet bekend Ierland
Meerlanden Bootvissen, hemelvaart weekend Duitsland
WK Kust Dames en Heren oktober 2015 Portugal
WK Junioren 16-23 oktober 2015 Domburg, Nederland
Interland Kustvissen nog niet bekend nog niet bekend

Uitgave 2014
KUSTVISSEN JUNIOREN EN DAMES
NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP
WEDSTRIJDVOORSCHRIFTEN
1. 1. Juniorenvissen is onderverdeeld in twee categorieën. Categorie A: 15 tot en met 19 jaar (1994 t/m 1998) en categorie B: 10 tot en met 14 jaar (1999 t/m 2003). Voor beide categorieën is de leeftijd bepalend op 1 januari van het jaar waarin de wedstrijd worden gehouden. Een deelnemer A dient op 1 januari minimaal 15 en maximaal 19 jaar te zijn, terwijl een deelnemer B op 1 januari minimaal 10 en maximaal 14 jaar dient te zijn.
2. Damesvissen voor deze deelnemers is de minimumleeftijd 15 jaar, bereikt per 1 januari van het jaar waarin de wedstrijd wordt gehouden.
2. Alle deelnemers dienen in het bezit te zijn van een op hun naam gestelde en van een verenigingsstempel voorziene geldige Jeugdvispas (tot 14 jaar) of Zeevispas of Vispas uitgegeven door Sportvisserij Nederland.
3. Het aantal persoonlijke deelnemers per inschrijvende hengelsportvereniging is onbeperkt. In hetzelfde jaar dient men voor zowel de boot- als de kustselecties c.q. NK’s namens dezelfde HSV in te schrijven. Deelnemers die zich bij verhindering niet tijdig voorafgaande aan het NK persoonlijk afmelden, worden – behalve in geval van overmacht – gediskwalificeerd.
4. Het Nederlands Kampioenschap bestaat uit één wedstrijd van vier uur.
De wedstrijdleiding heeft het recht de wedstrijd bij slechte weersomstandigheden (onweer e.d.) of bepaalde calamiteiten (ongevallen, demonstratie e.d.) stil te leggen en na enige tijd te hervatten. Indien minimaal 50% van de wedstrijdduur is gevist, is de wedstrijd geldig. Bij geringere duur wordt overgevist.
5. Op grond van de vangstpunten van individuele deelnemers per vak wordt een individueel klassement opgemaakt. Diegene, die in het vak het hoogste aantal vangstpunten heeft behaald wordt nummer 1 en ontvangt 1 klassementspunt en vervolgens in opvolging.
De vangstpunten zijn gerelateerd aan de gesaldeerde lengten van de gevangen vis, én punten voor gevangen ondermaatse vissen.
Indien mocht blijken, dat meer deelnemers in het vak een gelijk aantal punten hebben, dient op de volgende wijze de rangvolgorde te worden vastgesteld.
1. Volgens het totaal aantal gevangen vissen;
2. Volgens het totaal aantal gevangen vissen van 10 cm of groter;
3. Volgens het grootste gevangen exemplaar;
4. Degene die het dichtst bij het midden van het vak zit, gaat voor
Vervolgens wordt een totaalklassement opgesteld, waarbij de drie vakwinnaars zich als de nrs. 1 t/m 3 klasseren (op volgorde van de door hen gevangen lengte en bij een ex-aequo volgens bovengenoemde rangvolgorde), de drie nrs. 2 per vak vormen de nrs. 4 t/m 6 enz. enz.
6. Diegenen, die het Nederlands Kampioenschap winnen zijn Nederlands Kampioenen Kustvissen Junioren c.q. Nederlands Kampioen Kustvissen Dames. De Nederlandse Kampioenen mogen hun titel het volgend jaar verdedigen, één en ander met inachtneming van de leeftijdbegrenzingen.
De titelverdediger is bij deelname aan het Nederlands Kampioenschap het inschrijfgeld verschuldigd.
7. Uitsluitend voor de junioren categorie A en de dames wordt een topcompetitie gehouden. Voor de topcompetitie komen in aanmerking:
a. Junioren: de tien leden van de Nationale Selectie Kustvissen Junioren mits zij hebben deelgenomen aan het NK. Indien zij door overmacht niet aan het NK kunnen deelnemen, kan Sportvisserij Nederland na een verzoek waarin de redenen staan vermeld, het lid van de Nationale Selectie hiervoor ontheffing verlenen.
Indien leden van de Nationale Selectie zich bij het NK plaatsen, wordt hun plaats aangevuld door de volgende in hun vak.
Indien leden van de Nationale Selectie de leeftijd hebben bereikt dat zij uitgesloten zijn van deelname aan het WK (zie *), wordt hun plaats niet aangevuld.
b. Dames: de tien leden van de Nationale Selectie Kustvissen Dames, mits zij aan het NK hebben deelgenomen. Indien de leden van de Nationale Selectie door overmacht niet aan het NK kunnen deelnemen, kan Sportvisserij Nederland na een verzoek waarin de redenen staan vermeld, het lid van de Nationale Selectie hiervoor ontheffing verlenen.
c. Junioren: De nummers 1 t/m 5 van elk vak (er zijn 3 vakken) van het Nederlands Kampioenschap categorie A van het lopende jaar.
Aanvulling vindt plaats indien geselecteerden bij het NK hebben opgegeven niet deel te zullen nemen. Ten aanzien van deze opgaven kan door Sportvisserij Nederland een tijdslimiet worden gesteld.
* Voor deelname aan de topcompetitiewedstrijden en afvaardiging naar een wereldkampioenschap komen bij de junioren slechts voornoemde deelnemers in aanmerking, die in het jaar van het Wereldkampioenschap min. 17 worden en max. 21 jaar zijn, t.w. dat zij op 31 december van het jaar waarin het wereldkampioenschap plaatsvindt minimaal 17 jaar en niet ouder dan 21 jaar zijn.
WEDSTRIJDREGLEMENT
1. Elke deelnemer ontvangt op een door Sportvisserij Nederland te bepalen ver-zamelpunt een deelnemerskaart, welke hij/zij af dient te geven aan de hem/haar toegewezen controleur.
2. Voor het startsein mag niet worden gevist. Bij het eerste signaal begint de wedstrijd, het tweede geeft het einde aan, waarna onmiddellijk moet worden ingehaald.
3. De deelnemers worden verdeeld over drie vakken.
4. De afstand tussen twee plaatsnummers bedraagt tenminste 10 meter. Junioren: Er mag ten behoeve van het inwerpen tot kniehoogte in het water worden gelopen, daarna wordt vanaf de waterlijn gevist.
Dames: Er mag ten behoeve van het inwerpen tot kniehoogte in het water worden gelopen, daarna wordt vanaf de waterlijn gevist.
Alle deelnemers zijn vrij in de keuze van het loodgewicht, type en soort, mits het niet - na te zijn ingeworpen - afdrijft en daardoor andere deelnemers hindert.
5. Bij aanvang van de wedstrijd mag de deelnemer geen vis in bezit hebben; bij overtreding volgt diskwalificatie. Iedere deelnemer dient te beschikken over een emmer van minimaal 10 liter, half gevuld met zeewater, om zijn/haar vangst kortstondig (tot de komst van de controleur) in te bewaren. De deelnemer dient te vissen met één hengel (max. 5 meter) met opwindmechanisme, voorzien van ten hoogste drie haken. De haakbocht dient minimaal 7 mm te zijn (de hoofdcontroleurs beschikken over een cilinder waarin de haak niet mag passen). De haken mogen niet van roestvrij staal of een ander, niet in zoutwater corroderend materiaal, zijn gemaakt.
Alle aassoorten zijn toegestaan, behalve zachte krab, tenzij anders aangegeven. Het voorhanden hebben en het gebruik van reuk- en smaakstoffen in of aan het aas is verboden en leidt tot diskwalificatie.
Het samenstellen van de onderlijn en de gebruikte materialen zijn vrij. Het is mogelijk om op de haaklijn attractieve materialen te gebruiken zoals blanke lepels, gekleurde drijvende en niet-drijvende kralen/foam (max. grootte 15 mm), gekleurde veren, fluorescerende voorwerpen etc. Een maximum van slechts 3 drijvende kralen/foam, met een maximale diameter van 15 mm, is toegestaan. Geen andere drijvers, of drijvende materialen zijn toegestaan op de onderlijn, of op de haaklijn of op de hoofdlijn.
De drijvende kralen/foam zijn slechts toegestaan op de haaklijn (de haaklijn is het deel van de onderlijn met de haken). Het gebruik van een schuivende haak op de hoofdlijn is verboden.
Het ter beschikking hebben van reservehengels met gemonteerde molen met de lijn door de ogen is toegestaan, mits niet voorzien van onderlijnen en/of lood. Beaasde onderlijnen, mits niet aan de hengel gemonteerd, zijn toegestaan. Deelnemers mogen geen hulp van anderen aanvaarden.
6. Vis dient na vangst direct ter meting aan de controleur te worden aangebo-den. De controleur zet de vis na meting in het water terug.
Indien een deelnemer meerdere lijnen, van andere deelnemers en/of losse lijnen, binnenhaalt, mag er géén vis van de haken worden gehaald. Er dient te allen tijde overeenstemming te zijn met betrokken deelnemers en/of controleurs over aan wie de vis toekomt, alvorens de vis wordt onthaakt. Indien een deelnemer toch vis onthaakt van meerdere verwarde lijnen of losse lijnen zonder overleg, volgt onherroepelijk diskwalificatie.
7. De deelnemer dient gevangen vis zodanig te onthaken en te behandelen, dat geen verminking ontstaat en aldus de vis onbeschadigd kan worden terugge-zet. Beschadigde vis wordt niet gewaardeerd, op het aanbieden van dode en/of verminkte vis volgt diskwalificatie.
Beschermde vissoorten en/of vissoorten waarvoor een gesloten tijd geldt (o.a. Zalm, Zeeforel, Paling – zie verder de bepalingen vermeld in de lijst van viswateren) dienen onmiddellijk te worden gemeten en teruggezet.
8. Er wordt gevist op alle maten, waarbij elke aangevangen en genoteerde centimeter gewaardeerd wordt met één punt (bijv. 11,1 = 12 pnt.), met
uitzondering van vissen beneden de 10 cm, waaraan ongeacht de soort 1 punt per vis wordt toegekend.
Bij een vangst van een vis met haken van verschillende deelnemers, ontvangt alleen de deelnemer, van wie de haak in de bek van de vis zit, de wedstrijd-punten. Heeft een gevangen vis haken van meer deelnemers in de bek, dan wordt de vis niet gewaardeerd.
9. Geschillen tijdens de wedstrijden dienen in eerste instantie te worden opgelost tussen de deelnemer en het controlerend koppel. Wanneer geen overeenstemming wordt bereikt tussen partijen beslist de hoofdcontroleur. Indien ook dan partijen niet tot een redelijke overeenstemming komen, beslist de jury.
De controleurs en de hoofdcontroleur doen direct melding van het geschil aan de wedstrijdleiding en maken daarvan aantekening op de wedstrijdkaart van de betrokken deelnemer.
10. De deelnemer dient na afloop van de wedstrijd de kaart, in het beheer van de controleur, voor akkoord te ondertekenen. Een deelnemer die zonder toestemming van de wedstrijdleider de wedstrijd voortijdig verlaat wordt gediskwalificeerd.
11. Deelnemers dienen de aanwijzingen van de wedstrijdleiding onmiddellijk op te volgen; overtreding kan tot diskwalificatie leiden.
Iedere poging tot bedrog of misleiding, ook als deze eerst achteraf mocht blijken, evenals elk onsportief of aanstootgevend verbaal of non-verbaal gedrag van de zijde van de deelnemer(s) tijdens de gehele wedstrijddag, kan tot diskwalificatie door de jury leiden.
12. Bij overtreding van artikelen waar geen directe diskwalificatie op staat volgt een waarschuwing. Bij een tweede waarschuwing volgt een diskwalificatie. Een diskwalificatie kan tot gevolg hebben dat de deelnemer gedurende een jaar van wedstrijden van Sportvisserij Nederland wordt uitgesloten. Hiervan wordt de deelnemer z.s.m. in kennis gesteld. Tevens wordt de betrokken vereniging geïnformeerd.
13. Iedere deelnemer, wedstrijdleider, (hoofd)controleur en jurylid wordt geacht de wedstrijdvoorschriften en het reglement te kennen en stipt na te leven. De deelnemers ontvangen tevens de algemene voorwaarden, die eveneens bindende bepalingen bevatten.
Deelnemen betekent instemmen met de voorschriften, het reglement en de algemene voorwaarden.
14. In alle gevallen waarin de wedstrijdvoorschriften en het reglement niet voor-zien, beslist de jury.
Hoofdsponsor Wedstrijden Zout
Sportvisserij Nederland
De wijzigingen t.o.v. 2013 worden gearceerd en vet aangegeven.


Sportvisserij Nederland
Postbus 162, 3720 AD BILTHOVEN
Tel. 030-6058400 / Fax. 030-6039874
E-mail wedstrijden@sportvisserijnederland.nl
Website: www.sportvisserijnederland.nl



NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP KUSTVISSEN JUNIOREN
CATEGO¬RIE A (geboren in 1994, 1995, 1996, 1997 en 1998)
=======================================


Aanmeldingsformulier

Ondergetekende, secretaris van de HSV ....…………..............................………………………………………………….……
gevestigd te ......................……………………………....., lid van de federatie ………….…………….....…....................
verklaart hierbij dat onderstaande leden wensen deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap Kustvissen Junioren – categorie A - d.d. 4 oktober 2014
Voor het inschrijfgeld ten bedrage van ……... x € 15,00 ontvangt u na uw aanmelding een factuur. Wij verzoeken u deze factuur onmiddellijk na ontvangst te betalen. Betalingen dienen 22 september 2014 door ons te zijn ontvangen.

Naam + voornaamGeboorte
datumAdresPostcode en woonplaats(JEUGD)(ZEE)
VISPAS NR.










OPMERKINGEN : Het inschrijfgeld bedraagt € 15,00 per deelnemer.
Sluitingsdatum voor aanmelding: vrijdag 5 september 2014
Aanmeldingen dienen uiterlijk maandag 8 september door ons te zijn ontvangen.
Na deze datum worden geen inschrijvingen meer geaccepteerd
(behoudens indien er nog open plekken in de vakken zijn).

NAAM SECRETARIS : ...............¬....................¬....
ADRES : ....................¬................... E-MAIL: …………………………………………………..
WOON¬PLAATS + POSTCODE : .........................¬..............
TELEFOONNUMMER : ...........…………........…………. MOBIEL : ………............¬..........



Versturen aan : Sportvisserij Nederland, Postbus 162, 3720 AD Bilthoven, t.a.v. afd. Wedstrijden

Sportvisserij Nederland
Postbus 162, 3720 AD BILTHOVEN
Tel. 030-6058400 / Fax. 030-6039874
E-mail wedstrijden@sportvisserijnederland.nl
Website: www.sportvisserijnederland.nl



NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP KUSTVISSEN JUNIOREN
CATEGO¬RIE B (geboren in 1999, 2000, 2001, 2002 en 2003)
=======================================



Aanmeldingsformulier

Ondergetekende, secretaris van de HSV …....…………..............................………………………………………………….……
gevestigd te ......................……………………………....., lid van de federatie ………….………………………….....…............
verklaart hierbij dat onderstaande leden wensen deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap Kustvissen Junioren – categorie B - d.d. 4 oktober 2014.
Voor het inschrijfgeld ten bedrage van ……... x € 15,500 ontvangt u na uw aanmelding een factuur. Wij verzoeken u deze factuur onmiddellijk na ontvangst te betalen. Betalingen dienen 22 september 2014 door ons te zijn ontvangen.


Naam + voornaamGeboorte
datumAdresPostcode en woonplaats(JEUGD)(ZEE) VISPAS NR.










OPMERKINGEN : Het inschrijfgeld bedraagt € 15,00 per deelnemer.
Sluitingsdatum voor aanmelding is vrijdag 5 september 2014
anmeldingen dienen uiterlijk maandag 9 september door ons te zijn ontvangen.
Na deze datum worden geen inschrijvingen meer geaccepteerd.


NAAM SECRETARIS : ...............¬....................¬....
ADRES : ....................¬...................¬ E-MAIL: …………………………………………………..
WOON¬PLAATS + POSTCODE : .........................¬..............
TELEFOONNUMMER : ...........…………........………….. WERK / MOBIEL : ………............¬..........




Versturen aan : Sportvisserij Nederland, Postbus 162, 3720 AD Bilthoven, t.a.v. afd. Wedstrijden




Sportvisserij Nederland
Postbus 162, 3720 AD BILTHOVEN
Tel. 030-6058400 / Fax. 030-6039874
E-mail wedstrijden@sportvisserijnederland.nl
Website: www.sportvisserijnederland.nl






OPGAVE CONTROLEURS NK KUSTVISSEN JUNIOREN 2014 (**)





HSV : ………………………………………………. te …………………………………………………

NAAM SECRETARIS : …………..………………………………….. Tel.nr. ……………………………………………

E-mail adres : ………………………………………………..Tel.nr. overdag/mobiel………………………..






VOORNAAM NAAM LEEFTIJD (ongeveer, minimaal 16 jaar)

1. ...............……………..………………………………..………………………….¬
2. ..............……………..¬………………………………….……………………….
3 ...............…………….¬………………………………….……………………....
4. ...............…………….¬………………………………….………………………..
5. ...............…………….¬………………………………….……………………….



** aantal controleurs bij 3 t/m 5 deelnemers 1, bij 6 t/m 10 deelnemers 2,
bij 11 t/m 15 deelnemers 3, en zo voortgaand.



Indien van toepassing, gelijktijdig met aanmeldingsformulier deelnemers opsturen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons Cookie beleid

Accepteer cookies