Jeugd vergunning

Jeugd vergunning ( Gratis )

Ben je voor 1 januari van het betreffende jaar 13 jaar of jonger en wil je vissen in een niet openbaar viswater moet je lid zijn van een hengelsportvereniging. Je mag dan vissen met 1 hengel. Ben je onder de 14 jaar en je bent geen lid van een hengelsportvereniging dan kan je een bekeuring krijgen. Je mag met deze vergunning niet op roofvis vissen, hiervoor moet een jeugdvispas hebben. Ben je voor 1 januari 14 jaar of ouder dan moet je een vispas hebben.

Jeugd onder de 14 jaar die vissen onder begeleiding.

Ga je vissen met een volwassene die een vispas heeft dan mag de jeugd, die voor 1 januari 13 jaar of jonger is, met 1 hengel vissen zonder vergunning. De jeugd mag dan op dezelfde vissoort vissen als de volwassene.