01-09-2012 NK Individueel

Bert Postema Nederlands Kampioen

Zaterdag 1 september werd door Sportvisserij Nederland weer het NK Zoetwatervissen Individueel georganiseerd. Gevist werd er aan het Prinses Margrietkanaal op de steigers bij Kootstertille en aan de noordzijde tussen Blauw Verlaat en Gerkesklooster. De ruim 200 deelnemers hadden zich via de Federatieve voorselectiewedstrijden weten te plaatsen voor dit eendaagse evenement.


Gelukkig werd er ook nog vis gevangen. Zo viste de voor HSV Ter Apel uitkomende Bert Postema het complete deelnemersveld op een hoop. Vissend op C40 wist hij maar liefst 14836 vis ter weging aan te bieden en daarmee de titel voor zich op te eisen.

 

De kampioen Bert Postema in actie

Goede 2de werd Thijs Lupsen. Met 6487 gram won hij de B sector en greep naast het goud. De bronzenplak was vandaag voor de sterk vissende John Vasse. Sectorwinst met 6397 gram. De meest ondankbare plaats was vandaag voor Jurgen Spierings. Sectorwinst met 3480 gram en net naast het podium op de 4de plaats. Toch is de prestatie er niet minder om. De 5de plaats was overigens voor de winnaar van sector D. Theo Pullen greep met ruim 3200 gram de winst in deze sector.