Augustus 2012 Tippie Boersma

Ik stel me graag even aan jullie voor:

 
Ik ben Tippie Boersma, jong van geest en leeftijd.

Ik ben al een aantal jaren getrouwd met mijn vrouw, Jelly en we hebben samen twee prachtige lieve kinderen, van 19 en 16 jaar.
Ik ben werkzaam als leidinggevende, in een export slagerij in Dokkum.
Wanneer ben ik begonnen met vissen:
Als kleine jongen voor het eerst samen met mijn vader aan de waterkant, en sindsdien heeft de hengel en het water mij altijd aangetrokken, oké zonder water vist het ook wat moeilijk.
Naast de aantrekking kracht van het water is ook altijd voetbal een geliefde hobby van mij geweest, heb tot mijn 35e door gevoetbald.
En dan na jaren te zijn getrouwd, trek de stilte en de rust van het water weer, en zodoende ben ik in wedstrijd verband weer gaan vissen.

Wat vind ik mooi aan wedstrijd vissen:
Oké eerlijk is eerlijk de rust... na een lange werkweek, even heerlijk ontspannen aan het water, ik zou ook kunnen zeggen om mijn vrouw te ontvluchten, maar ik neem aan dat ook zij dit gaat lezen.
Maar zoals ik al noemende de rust, en de gezelligheid een praatje met je mede visser, de competitie die je aangaat om toch te willen winnen.......
Al denk ik dat de vis dat ook weet want de overwinning laat wel eens op zich wachten.
Maar het fijne is toch altijd maar weer dat al het voer dat ik achter laat in het water zorgt dat de vis stand ,op pijl blijft , en ook Sake van der Meer zijn winkel.

Welke wedstrijden zijn mij bij gebleven:
Ik ben een man van vele herinneringen ,maar er zijn er een paar wedstrijden bij dat ik iedereen achter mij kon laten ,met maar liefst 49 kilo .......oké we waren met zijn tweeën........maar de overwinning was de moeite waard.
Daardoor zal de West Friese Vaart mij altijd bij blijven.
Maar ik ben niet alleen die ene wedstrijd succesvol geweest,ik heb al heel wat boodschappen binnen gesleept en ik heb me enkele malen geplaatst voor de NK,
En bij de FK vrije hengel een tweede plaats en een derde plaats behaald, kijk dan praten we over, toch wel een paar fijne overwinningen.
Maar het fijne is toch wel dat ook mijn mede vissers weten dat ik er ben geweest, en de gesprekken die dan over een bepaalde wedstrijd gaan, geeft je weer moed voor de volgende.

Favoriete Wateren:
P.M Kanaal Kootstertille
Trekvaart
West Friese Vaart
Hooi vaart
en de Zwemmer
En alle water waar vis in zwemt.....(Al zou ik graag willen weten waar dat water is, want in boven genoemde is soms moeilijk vis te vangen .)

Hoeveel tijd, en kosten steek ik in het vissen:
Mijn vrouw vindt het nogal belangrijk dat ik er goed uit zie, dus mijn outfit wordt mij gegeven met vader dagen en verjaardagen.
Vandaar mijn look a like van Jan van Schendel vooral het totaal plaatje van bijpassend is zeer belangrijk
ik sponsor Sake v/d Meer iedere week, en de rest is vrije tijd en die is volgens mij gratis.
Maar ik heb het goed voor elkaar en een hobby kost nou eenmaal geld.

Wat ik nog kwijt wil:
Dat ik heel blij ben dat mijn vrouw me de tijd gunt en geeft om mijn hobby te kunnen uit voeren, ( dit even gezegd hebben ,omdat ze mee leest)
Dat ik iedere zaterdag ochtend voor dat de haan, wil gaan kraaien,ik met veel plezier en veel enthousiasme ,uit mijn bed vlieg en met volle moed alles uitpak aan de waterkant, mij niet laten kisten door stormen, regen, of zonnen schijn, Ik elke week weer denk,en hoop of ik de juiste formule heb uitgevonden om het voer zo te maken dat de vissen, het een vijf sterren maaltijd gaan vinden..en uit zich zelf in mijn leefnet gaan springen.......
En omdat ik weet dat niemand van ons die formule heeft uitgevonden, hebben we nog altijd een hengel nodig, prachtig vis water, en de tijd, veel tijd
Daarom wens ik iedereen een hele goede vangst,en vooral ...net zoveel plezier als ik, aan het vissen.

Met een vriendelijke groet. Tippie Boersma

Bij deze geef ik graag de pen door, aan mijn koppel en hele goede maat: Bouke Westra.