23-04-2011 Koppel Heerenveen

Koppel Draaijer Swan pakt winst aan de Hooivaart

Zaterdag 23 april werd er door HSV Heerenveen e.o. een open koppelwedstrijd georganiseerd aan de Hooivaart te Gersloot. Zestig koppels streden in twee vakken om de prijzen. Het weer was prachtig en de verwachtingen waren hooggespannen omdat er de voorgaande weken goed vis werd gevangen.

Om 09:30 uur werd het startsein gegeven en kon er gevoerd worden. Al snel bleek dat er geen grote gewichten gevangen zouden worden. In vak A werd op de eerste stekken zo nu en dan een voorn of brasem gevangen en in vak B ging het ook al niet beter. Naar mate de zon hoger aan de hemel kwam te staan liepen de vangsten terug. In vak A ging de strijd om de eerste plaats tussen het koppel Hovius/Pander op de kopstek en het koppel Draaijer en Swan op plaats 4. In vak B ging het koppel Reidsma/Koning op steknr. 46 op kop, gevolgd door het koppel Heerema/Menger op steknr. 35.

Om 13:30 uur klonk het eindsignaal en kon er gewogen worden. In vak A wist het koppel Draaijer/Swan net iets meer vis ter weging aan te bieden dan het koppel Hovius/Pander. Draaijer en Swan wisten 14.343 gram vis te vangen en Hovius/Pander 14138 gram vis. Als derde koppel eindigden Bies en Mulder met 12.972 gram gevolgd door Mijnheer en Boven op een vierde plaats. Meines en Leuninge wisten als vijfde koppel te eindigen in vak A met 10.054 gram.

In vak B bleek het koppel Reidsma/Koning met 13.551 gram vis op de eerste plaats te zijn geëindigd en Heerema/Menger op de tweede plaats met 10.706 gram vis. Als derde koppel eindigden Van der Meer en Leijen op de voet gevolgd door Kooistra en Maathuis met 10.332 gram vis. Het duo Schokker en Schokker legden beslag op de vijfde plaats met 9144 gram vis.

De prijsuitreiking vond plaats in café “De Streek”te Tjalleberd. Door Hengelsportcentrum “Arnold” werd nog een mooie verloting georganiseerd, waarbij onder de niet-prijswinnaars twee mooie feederhengels werden verloot.