11-5-2019 FK indv Hooivaart

Anne Dirk van Assen Fries KampioenRuim 85 sportvissers op een rij in zonnig weer met een fris briesje in de rug. Sterk geconcentreerd met een 13 meter lange hengel, vissend vanaf hun plateau op de vissteigers aan de Hooivaart. Turend naar hun ranke dobber om elk moment de winnende vis aan de haak te kunnen slaan. Dit was het beeld tijdens de Friese Kampioenschappen wedstrijdvissen op zaterdag 11 mei langs de Hooivaart bij de Deelen.
Na de 4 uur durende wedstrijd wist Anne Dirk van Assen uit Berlikum en vissend voor ‘Hengelsportvereniging de Deinende Dobber, St Anna’ ruim 26 kg vis te vangen en is daarmee Fries kampioen 2019. Anne Dirk is een vaste deelnemer aan de vele sportviswedstrijden in de provincie, enkele jaren terug was hij ook reeds Fries Kampioen maar dan bij de Feeder visserij.
Als 2e eindigde Jeroen de Boer van HSV de Oanslach uit Harkema met een gewicht van 21,5 kg. Freerk van Duinen van Ons Genoegen Makkum lag beslag op de derde plaats met bijna 14 kg.
In totaal wisten de 85 sportvissers ruim 420 kg tijdelijk uit het water te betrekken.
Na afloop van de wedstrijd werden de prijswinnaars gehuldigd in café de Streek te Tjalleberd en ontving Anne Dirk het Kampioensbord.
De eerste 21 deelnemers uit de uitslag hebben zich tevens geplaats voor het Nederlands kampioenschap op 31 augustus op de steigers in het PM Kanaal bij Kootstertille.


vlnrs Arjen Klontje (4), Jeroen de Boer (3), Anne Dirk van Assen (1 FriesKampioen), Freerk van Duinen (3), Meindert de Boer (5).