12-04-2014 NOK

NOK 2014

Het begon met mist, deze vroege ochtend 12 april 2014.

Naarmate de ochtend vorderde, werd de mist weggeblazen door een stevige bries en kwam er ruimte voor de zon.
Noch de mist, noch de zon vormde een afleiding voor de 150 vissers die hun technieken kwamen beproeven aan het Noord-Willemskanaal. In de drie dobber dragende vakken A, D en E en de twee vakken vrije hengel B en C, werd fanatiek gestreden om de titel Noord Oostelijk Kampioen 2014.
De man die deze felbegeerde titel uiteindelijk heeft gewonnen, de heer G. Exel van Het Dobbertje uit Erica, had maar liefst 5186 gram in het weegnet aan het einde van de wedstrijd. De nummer twee, de heer G. van der Meer van De Oanslach uit Harkema, kon 4856 gram laten wegen. De nummer drie is geworden de heer P. Honderd van Tynaarlo-Vries uit Tynaarlo. Hij ving 3516 gram. De vierde plaats was voor de heer R. Sanders van Rolde en omstreken met 2710 gram. En met 1777 gram op de vijfde plaats komt de heer M. Ferguson van Delfzijl '70.
De 5 vak winnaars van links naar rechts:

R. Sanders uit vak D, 4e plaats, G. van der Meer uit vak B, 2e plaats. In het midden de winnaar G. Exel uit vak A, de nummer drie uit vak E, P. Honderd en daarnaast M. Ferguson uit vak C op de vijfde plaats.

In 2015 wordt het NOK georganiseerd door Sportvisserij Oost Nederland. Er wordt dan in een ander water gevist.