H.s.v. de Rietvoorn Nederlands Kampioen

terug naar overzicht

Zondag, 28 oktober 2018
Wat een ‘skitterende’ prestatie; eerst de Fryslân Cup 2018 winnen en zich daarmee plaatsen voor de landelijke finale en vervolgens daar Nederlands Kampioen worden. Met overmacht heeft HSV de Rietvoorn, Kootstertille de finale van de Federatieve Clubkampioenschap 2018 gewonnen.

Ook bij het wedstrijdvissen blijkt dat een serieuze en gedegen voorbereiding haar vruchten afwerpt. Maar liefst 25 man (het max aantal) heeft de teamcaptain Gooitzen Hager bijeengebracht om de finalewedstrijd te vissen. Daarmee vergoot je de kans om de beste 10 in de top te krijgen en daarmee het beste puntenaantal te scoren. Natuurlijk speelt het ‘thuiswater’, het PM Kanaal, in het voordeel maar dan nog moet er goed gevangen worden, want ook de tegenstanders, de kampioensteams van de overige federaties van Sportvisserij Nederland, weten hun ‘visje’ te vangen.

In totaal hebben 112 afgevaardigden vanuit de 6 verschillende federaties deelgenomen aan deze finale. Het parcours was uitgezet over de steigers in het PM Kanaal bij Kootstertille, waaronder de nieuwe 44 schanskorven, en bij Blauforlaet.
De organisatie was in uitstekende handen van Sportvisserij Nederland en de wedstrijd verliep naar ieders tevredenheid.
Op de namiddag vond de sfeervolle prijsuitreiking plaats in het Tillehûs te Kootstertille waar een tevreden en trotse Harrie Holtman, in zijn rol als bestuurslid van Sportvisserij Nederland maar ook als voorzitter van Sportvisserij Fryslân ‘de mannen van de Tille’ de beker en bijbehorende cheque mocht uitreiken (zie foto).