April 2012 Pieter Hoekstra

Wie ben ik?
Mijn naam is Pieter Hoekstra, 20 jaar, geboren 1991. Ik doe een opleiding Mbo niv 4 werktuigbouw aan de ROC Friesepoort Drachten. Naast vissen heb ik nog een andere passie dit is korfballen. Deze sport doe ik al sinds mijn 4de bij de korfbal vereniging D.O.W in Eastermar. Naast speler ben ik ook trainer van een ploegje. Ook ben ik jeugd scheidrechter.
Wanneer ben ik begonnen?
Mijn opa viste ook in wedstrijdverband. Met hem ging ik altijd te vissen. Doordat ik vissen erg leuk vond. Heb ik mij in 2004 opgegeven bij jeugd vis verenging van Kootstertille.

Wat vind ik mooi aan wedstrijdvissen ?
De competitie, willen winnen. En vooral de buurmannen of vrouwen er af vissen is altijd leuk. Wat ook mooi is je van te voren opgestelde plan uitzien komen. Maar niet alleen het zelf willen winnen maar ook als team. Want sinds vorig jaar vis ik in Team BKM Noord. Dit vindt ik een hele eer maar ook erg leuk. Je leert van elkaar een probeert elkaar beter te maken. En niet te vergeten de gezelligheid.

Een wedstrijd vissen ?
Van te voren eventueel even bij de viszaken langs voor info over het water. Een plan in je hoofd opstellen. Avond van te voren het materiaal klaar leggen. En het voer alvast klaar maken. Op de dag zelf loten in het café. En dan afhankelijk van de loting het plan nog een beetje bijstellen. Totdat het laatste signaal gaat er vol voor gaan.

Welke wedstrijden zijn mij het meest bij gebleven ?
Fk junioren 2004 b categorie in mijn eerste jaar als wedstrijdvisser werd ik 4de. En plaatse mij voor het NK in Limburg lateraal kanaal.

FK junioren 2005 3e weer plaatsing NK Noord Hollands kanaal.

En in 2008 tot nu toe mijn beste jaar. Kampioen van de Jeugd competitie, Nk clubs in Kollumer trekvaart 3e en Nationale topcompetitie 2e prijs junioren P.M Kanaal.

En in 2009 nationale topcompetitie 3e bij de beloften in het Dokkumer grootdiep.

En in 2011 won ik voor het eerste een wedstrijd bij de competitie van de senioren met de vaste stok op blauw verlaat.

Een aantal mooie successen die ik niet alleen heb behaald. Maar ook samen met mijn vader die vaak mee ging.

Favoriete viswaters ?
PM kanaal steigers bij Kootstertille.
Trekvaart bij Kollum. Kanaal in Eastermar. Dokkumer Grootdiep

Hoeveel tijd en wat kost het ?
Kosten heb je altijd vaste kosten zoals voer en inleg, ik ben student en probeer het binnen de perken te houden. Ik maak winters het materiaal voor het seizoen klaar. En dan de nodige tijd om het materiaal te onderhouden.

Pieter Hoekstra

Ik geef de pen door aan Ramon Ansing